Core Stability

Wat is Core Stability? 

Core Stability draait om coördinatie, balans en reflexen. De rompspieren bestaan uit bil-, heup-, been- en rugspieren en hamstrings. En deze spieren staan allemaal met elkaar in verbinding. Om een sterk lichaam te krijgen waaruit krachtige en explosieve acties kunnen ontstaan, moet er een optimale samenwerking zijn tussen deze spieren. Zonder sterke rompspieren wordt het moeilijk om een sterk lichaam te krijgen.

De meeste sporters denken altijd meteen aan trainen van armen en benen om bijvoorbeeld een doelstelling als sneller worden of meer explosieve kracht te ontwikkelen tijdens de vechtsporten. Maar juist de rompspieren bepalen hoe sterk en explosief jij bent. Daarom is het zo belangrijk om naast de vechtsport ook veel aandacht te geven aan je core stability. Iedereen is welkom bij de les, maar is voornamelijk gericht op de vechtsporters.

 

Deze les valt onder de Small Group Lessen!
Small Group lessen is een efficiënte en intensieve work out in kleine groepjes van maximaal 10 personen. Je hebt meer contact en begeleiding van de trainer, maar ook gezelligheid van trainen in groepsverband. Of het nu gaat om je conditie te verbeteren, herstel na blessure, kracht verbeteren? Door te trainen in een kleine groep, kan iedereen zijn of haar doel nastreven! Trainen op een vaste tijd onder begeleiding biedt een goede stok achter de deur!
  

Wanneer is deze les?
Donderdag van 19.00 uur tot 19.45 uur

 

Wat moet ik meenemen naar de les?
Handdoek
Flesje water
Sportkleding aan

Doe mee met een gratis proefles, we zien jou graag bij Sport Team Ede!