Yin Yoga


Yin Yoga iedere dinsdag 10:15 tot 11:15 uur.

 

Yin yoga is een yogavorm waarbij je de houdingen langer vasthoudt. het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten. 

Ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).

Voel je lichaam en laat spanningen los. In de yin yoga les worden de posities langer vastgehouden, denk hierbij al snel aan 3 tot 5 minuten. Zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen.

Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt je houding om je lijf beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en nog belangrijker: los te laten. Yin yoga heeft een rustig karakter. De les is juist zo lekker doordat je niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen wat je uitdaagt om niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind!

 

Gewrichten versterken, mobiliteit vergroten. 

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je lichaam gaat zich soepeler en krachtiger voelen.

 

 

 

Wat neem je mee naar de les? 

 

Strandlaken/grote handdoek (handdoek moet helemaal over het matje passen)

Flesje water

Soepel zittende sportkleding.

Neem een extra vest mee en wellicht sokken.

 

Doe mee met een gratis proefles, we zien jou graag bij Sport Team Ede!