Geschiedenis


Sportteam Ede, voorheen Sportcentrum Dini & Hans Louwerse, is gevestigd aan de Spinderweg 19 te Ede.
Hans en Dini Louwerse zijn de grondleggers van het huidige Sportteam Ede.
Hans Louwerse begon zijn sportcarrière in 1974 en in 1980 met lesgeven in Karate bij een sportschool in Ede. De meeste ervaring deed hij op door zijn toenmalige leraar te vervangen als deze weg was om wedstrijden te verslaan. Al snel nam Hans steeds vaker lessen over, waardoor hij met veel verschillende sportscholen in aanraking kwam.
Voordat Hans voor zichzelf begon, reisde hij de omgeving af om waar hij ook kon om les te geven in Karate en Kickboksen. In 1987 begon hij officieel voor zichzelf en huurde hij een gymzaal in Ede. Eerst aan de Wulplaan en daarna in de gymzaal van de MAVO Bospoort, waar de lessen een steeds vastere vorm aan gingen nemen. Het was daar, dat Hans - naast Karate - ook Aerobics is gaan geven en later de eerste Step-trainingen.
Dini begon zich ook steeds meer voor de sportschool te interesseren en volgde een opleiding tot Fitness- en Aerobic-instructeur bij de International FIT Connection in Leeuwarden. Dini is gestart met lesgeven in het Westhofhuis te Lunteren. Ondertussen trainde zij zelf ook karate en behaalde in 1997 haar zwarte band en in 1999 haar 2e dan. Ook andere sporten hebben de interesse van Dini gewekt: Tae Bo, Kickfun, Callanetics, Steps, Poweryoga en Bootcamp vindt zij ook erg leuk om te geven.   
Het ledenaantal breidde zich gestaag uit en op een gegeven moment stonden Hans en Dini voor de keus: óf meer gymzalen huren, óf zelf een sportschool beginnen... De beslissing was snel gemaakt en in juli 1992 huurden ze een loods aan de Noorder Parallelweg welke later werd vervangen door een eigen pand aan de Spinderweg in Ede.
Wat begonnen is als Sportschool Louwerse, waar Hans en Dini alle lessen verzorgden, is geschiedenis. Uiteraard geven zij nog steeds les maar het team breidde zich uit, vandaar de naamswijziging naar Sportteam Ede.
Sportteam Ede bestaat nu uit een zeer gemotiveerd team van gediplomeerde instructeurs die er voor zorgen dat u verantwoord sport, maar ook dat u zich prettig voelt en een sportieve en gezellige tijd bij ons kunt beleven.